cappuccino_cup

Guatemala Antigua – 100 % arabica

1 kg – € 20,75 / 250 gram – € 6,25

Koffie uit Guatemala Antigua wordt beschouwd als één van de meest smaakvolle en uitgebalanceerde soorten ter wereld. De koffie is vermaard om zijn lichtvoetige, fruitige frisheid, met een intense bitterzoete chocoladegeur. Hints van boter en karamel, alsmede een licht spoor van ceder geven deze koffie zijn heldere en evenwichtige karakter.

Costa Rica Tarrazu – 100 % arabica

1 kg – € 20,75 / 250 gram – € 6,25
Voortreffelijke koffie met een goede zuurgraad. Licht gebrand waardoor een delicaat aroma ontstaat. Een zijdezachte, levendige en heldere koffie met een aroma van bessen, geroosterde noten en donkere chocolade. De koffie besluit met een frisse, ietwat zoete afdronk.

Ethiopië Sidamo – 100 % arabica

1 kg – € 20,75 / 250 gram – € 6,25
Een bijzondere koffie uit het land waar koffie werd ontdekt. De smaak is uitgesproken, vol van aroma met een iets bloemige, zoete afdronk. Hints van fruit en chocolade.

Milano espresso – 100 % arabica

1 kg – € 20,75 / 250 gram – € 6,25
Een mooie espresso op Milanese wijze gebrand. Vol krachtig en met een onovertroffen aroma. Arabica melange met bonen uit Colombia, Guatemala en Ethiopië. Zeer geschikt voor een volautomaat.

Colombia El Jardin – 100% arabica

1 kg – € 24,50 / 250 gram – € 6,75
Rond van body, subtiel rins, volle intense smaak met zoetheid van caramel en een vleugje noten op de achtergrond.

Maya classic – 80 % arabica, 20 % robusta

1 kg – € 17,95 / 250 gram – € 5,25
Met zorg samengestelde melange met koffiebonen uit Zuid-Amerika, Afrika en Indonesië. Vol en rijk van smaak en met een krachtige afdronk. Middel donker gebrand. Geschikt voor een vol automaat.

Italian espresso 90% arabica, 10% robusta

1 kg – € 20,75 / 250 gram – € 6,25
Een krachtige espresso. Een must voor de liefhebber van een echte Italiaanse espresso. Deze middel, donker gebrande melange bevat koffiebonen uit Indonesië, Brazilië, Colombia en Kenia. Geschikt voor een volautomaat.

Cafeïne vrije koffie

1 kg – € 20,75 / 250 gram – € 6,25
Een zeer goede melange van Centraal-Amerikaanse en Afrikaanse arabica’s. De koffie is op waterbasis gedecafeïneerd. Een volle, lekkere smaak geschikt voor alle zet methodes.

KVL melange

500 gram / € 13,00
Een frisse melange van arabica bonen uit Brazilië, Ethiopië, Costa Rica en, voor een kruidig accent, een beetje Java,
Heerlijk uit een espressomachine maar ook erg mooi als filterkoffie. Gebruik in dat geval 70 gram koffie per liter water.

Kopi luwak

125 gram / € 35,=
Kopi luwak of civetkoffie is één van de duurste koffiesoorten ter wereld. De hoge prijs wordt niet veroorzaakt doordat de gebruikte koffiebessen zelf zo zeldzaam zijn, maar door het zeer speciale productieproces.

Kopi is het Indonesische woord voor “koffie” en loewak is de lokale naam voor een civetkatachtige die de rauwe rode koffiebessen eet.

De koffiebes wordt verbouwd op plantages. Hier wordt deze gegeten door de luwak, een civetkatachtige. Het vruchtvlees wordt verteerd, maar de pit blijft intact en passeert het maag-darmkanaal. De pitten worden hierna teruggevonden in de ontlasting van de luwak. Ze worden gewassen en gedroogd en vervolgens van hun schil ontdaan. Hierna worden ze licht geroosterd. De aminozuren die tijdens het fermentatieproces zijn vrijgekomen werken tijdens het roosteren in op de pitten en zorgen voor de bijzondere smaak.

Kopi luwak heeft een zoete frisse smaak. Deze hangt niet alleen af van de koffiesoort die de luwak gegeten heeft maar ook van de luwak zelf die allemaal net een iets andere smaak aan de koffie geven.

top