Cuba is een lang gestrekt eiland. Over het gehele eiland bevinden zich tabaksplantages. De beste gebieden bevinden zich echter op het westelijke deel van het eiland. Dit heeft te maken met de bodemstructuur, klimaat en ligging mbt de zonuren. Hier komen ook de bekendste drie merken vandaan; Cohiba, Montecristo en Romeo y Julieta. Columbus ontdekte in1492 Cuba. De indianen die toen op Cuba woonde rookten toen het gene wat wij nu sigaren noemen. Deze indiaanse stam noemde de sigaar “Cohiba”.

Het grote verschil met bijvoorbeeld de Dominicaanse sigaren is dat een cubaanse sigaar geheel uit cubaanse tabak bestaat; binnengoed, omblad en dekblad. In vergelijking met een dominicaanse sigaar is de cubaanse sigaar strakker gerold en is de tabak krachtiger van smaak. Niet voor iedereen weggelegd.

Montecristo

Het wereldwijd meest verkochte merk. Montecristo sigaren kenmerken zich door hun bepaalde mildheid maar doeltreffende aroma. Cacao, kruidige tinten en soms leer markeren deze klasse sigaar. Montecristo sigaren staan bekend om hun constante kwaliteit.

Romeo Y Julieta

Het beroemde merk van Winston Churchill. Dit merk wordt vaak ondergewaardeerd. R&J produceert uitstekende kwaliteits sigaren maar worden vaak als te strak of moeilijk rookbaar gekenmerkt. Dit ligt vaak aan het te jong roken van de sigaar. Een R&J kunt u het best een a twee jaar in uw humidor laten liggen, zodat de tabak wat wint aan rijping. R&J sigaren kenmerken zich door hun bloemige en kruidige karakter. Probeert u de Churchill. Oplettendheid is geboden bij de koop van vele Tubos sigaren van dit merk. Haal ze uit de koker en beoordeel de sigaar door het dekblad te bekijken en te voelen of de sigaar op vocht is.

Partagas

Opgericht door Jamie Partagas en nog steeds een legendarisch product. Partagas sigaren kenmerken zich door kracht en vullende aroma’s. U rookt het best de wat grotere modellen als de Lusitania en Lonsdale. Puur genieten van aardse tonen en de typische Cubaanse aroma’s die nu juist net die sigaar zo smakelijk maken. Partagas sigaren zijn uitstekend gerold.

top